Dutch: TTC Mobile start strategisch partnership met MACROMILL-MetrixLab

Extra miljard consumenten binnen bereik van MACROMILL-MetrixLab door strategische samenwerking met TTC Mobile
Het nieuwe platform levert respondenten voor mobiele onderzoeken in opkomende markten Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika

Amsterdam – 20 oktober 2015. MACROMILL-MetrixLab, wereldwijde aanbieder van diensten voor marketinganalyse en marktonderzoek, heeft vandaag een joint venture aangekondigd met TTC Mobile, een van de top bedrijven op het gebied van mobiele marketing dat zich focust op emerging markets. Beide bedrijven zullen de krachten bundelen om TTC’s mobiele panels te integreren in de reeds bestaande, internationale onderzoekspanels van MACROMILL. Met deze samenwerking breidt MACROMILL haar bereik uit naar de snelst groeiende regio’s ter wereld.

Beide, van origine Nederlandse, bedrijven focussen op het werven van nieuwe mobiele panelleden en de opbouw van databases met specifieke consumentenprofielen. Daarnaast zullen MACROMILL en TTC Mobile hun panel management systemen en onderzoeksplatformen integreren waardoor mobiel onderzoek in Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika makkelijker wordt.

Jan Willem Gerritsen, Executive Officer, Europe/US/Latin America Operations van MACROMILL zegt: “We zien enorme potentie in deze mobiele technologie, waarbij onze onderzoek experts toegang hebben tot en inzicht krijgen in het gedrag van een miljard consumenten die voorheen nog moeilijk bereikbaar leken. De samenwerking met TTC Mobile maakt het mogelijk om onze onderzoeksoplossingen snel naar deze groeiende markten te brengen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat TTC Mobile’s ervaring in emerging markets en de expertise in mobiel panel management een waardevolle aanvulling zijn voor MACROMILL’s wereldwijde klanten”.

TTC Mobile heeft de afgelopen 8 jaar met vooruitstrevende mobiele technologie al een aanzienlijk bereik opgebouwd. “We zien het als een voorrecht om samen te werken met MACROMILL. De uitgebreide kennis, kunde en ervaring in combinatie met de innovatieve oplossingen op het gebied van marktonderzoek helpen ons om de campagnes te optimaliseren, met als doel consumenten aan ons te binden waar uiteindelijk al onze klanten profijt van hebben’ zegt Bas Hoefman, CEO van TTC Mobile.

Door gebruik te maken van schaalbare mobiele oplossingen staat TTC Mobile in direct contact met moeilijk bereikbare doelgroepen in Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. De groei van de mobiele markt daar is ongekend, bijna iedereen heeft of heeft toegang tot een mobiele telefoon. MACROMILL Mobile Survey Sampling biedt organisaties toegang tot snelle, betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor onderzoek naar voorkeuren en meningen van consumenten in opkomende markten.

Over MACROMILL
MACROMILL, het fusiebedrijf van het Japanse Macromill en het Nederlandse MetrixLab, levert diensten en technologie voor marketinganalyse en marktonderzoek. MACROMILL zet gegevens afkomstig van online onderzoeken, sociale media en bedrijfssystemen om in waardevolle bedrijfsinformatie en bruikbare consumenteninzichten, die vooraanstaande bedrijven helpen productinnovatie en merkbinding te bevorderen en meerwaarde voor de consument te creëren. MACROMILL heeft 27 kantoren in Europa, Amerika, Latijns-Amerika, Japan, China en India, en levert met 1500 professionals diensten in meer dan 80 landen.

Over TTC MOBILE 
TTC Mobile is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van mobiele marketing in emerging markets. TTC Mobile is, doordat ze gebruik maken van op maat gemaakte mobiele oplossingen, in staat om direct de juiste doelgroepen te bereiken. TTC Mobile heeft een netwerk van meer dan 500 miljoen mobiele telefoongebruikers in 24 landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. TTC Mobile werkt voor een breed scala van klanten, onder wie grote bedrijven, NGO’s, VN-organisaties en overheden.

Leave a comment